Búrkifli

0 0
Búrkifli

Oszd meg a közösségi hálózaton:

Vagy egyszerűen másolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

Adag:
30 dkg liszt
28 dkg vaj
1/2 cimromból citrom lé
1 db tojás
1/2 dkg
töltelékhez
10 db tojásfehérje
20 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 kávéskanál citromhéj
ízlés szerint fahéj
20 dkg dió
10 dkg morzsa

Add hozzá a kedvencekhez

A recept könyvjelzőhöz adásához be kell jelentkezni vagy regisztrálni kell.

Hozzávalók

  • töltelékhez

Elkészítés

Megosztás

A búrkifli a régi idők nosztalgia süteménye. Leveles tésztáját dióval vagy esetleg mákkal is tölthetjük. Ma már nagy divat a bolti leveles tésztákat használni, mi azonban maradunk a régies házi készítésű, nagyon finom leveles tészta elkészítésénél.

(Nézettség: össz. 69, mai 1)

Lépés

1
Kész

25 dkg vajat, 8 dkg liszttel összegyúrunk, tégla alakúra formáljuk és hidegre tesszük. A megmaradt lisztbe beletesszük a 3 dkg vajat, 1 tojást, a citromlevet (vagy 1 kávéskanál ecetet) és annyi langyos, sós vízzel gyúrjuk össze, hogy középkeménységű rétestésztát kapjunk. Ezt jó hólyagosra kidolgozzuk, azután letakarjuk és 20-25 percig pihentetjük. Azután nem túl vékonyra kinyújtjuk.

2
Kész

A hidegről a liszttel összegyúrt vajat a közepére közepére tesszük. A 4 szélét ráhajtjuk és vigyázva kinyújtjuk, de nem vékonyra úgy, hogy a vaj most már a tészta minden részén egyenletesen legyen. Szimplán hajtjuk háromba, téglalap formában, 20-25 percig hideg helyen pihentetjük.
Azután ismét kinyújtjuk, duplán hajtjuk téglalapra, ismét 20-25 percig hideg helyen pihentetjük, ezt mégegyszer megismételjük szimpla hajtással és ismét pihentetjük 10-15 percig. Ezután 1/2 cm vastagságú téglalapra nyújtjuk és 4 ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

3
Kész

Töltelék: 10 tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verünk. Belekeverünk 5 dkg mazsolát, citromhéjat, fahéjat és a 20 dkg darált diót, 10 dkg morzsával. A tölteléket spricc-zsákba tesszük és nem egészen a tésztacsík közepére a töltelékből csíkot húzunk. A tészta másik felét ráhajtjuk, megkenjük, ügyeljünk, hogy ne csurogjon le. 12 cm-es darabokra vágva, széleit kifli formában elgörbítjük.
Tepsibe rakva megsütjük.

Krémes béles
previous
Krémes béles
Túrós csusza
next
Túrós csusza
Krémes béles
previous
Krémes béles
Túrós csusza
next
Túrós csusza
5 1 vote
Recept értékelés
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pecstaxi
pecstaxi
2021.02.21. 18:45

Nagyon finom, köszi a receptet

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x