Császármorzsa

0 0
Császármorzsa

Oszd meg a közösségi hálózaton:

Vagy egyszerűen másolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

Adag:
80 dkg liszt
6 db tojás
8 dl tej
1/2 db citrom
20 dkg zsír
5 dkg mazsola
20 dkg cukor
40 dkg lekvár

Add hozzá a kedvencekhez

A recept könyvjelzőhöz adásához be kell jelentkezni vagy regisztrálni kell.

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Egy finom morzsa féle császármorzsa a nagyi recepttárából, tényleg egyszerűen elkészíthető ebédre vagy vacsorára.

(Nézettség: össz. 24, mai 1)

Lépés

1
Kész

10 dkg zsírt tálban 6 tojás sárgájával, 5 dkg cukorral, fél citrom levével, reszelt citrom héjjal, csepp sóval jól kikeverjük.

2
Kész

A 6 tojás fehérjéből 5 dkg porcukorral kemény habot készítünk.

3
Kész

A habot a tejjel és a liszttel óvatosan belekeverjük a masszába.

4
Kész

A megmaradt zsírt zománcos tepsibe tesszük, felforrósítjuk és a kész masszát a tepsibe öntjük. Jó meleg sütőben sütjük, sütés közben többször lapát kanállal alányúlunk, ami által összetörik. Ha teljesen megsült tálba vagy lábasba öntjük, a megmosott megtörölt mazsolát belekeverjük, a megmaradt cukorral beszórjuk, reszelt citromhéjat teszünk rá és összekeverve meleg vízre állítjuk, letakarjuk és melegen tálaljuk. Ízesítésre lekvárt csurgatunk rá, vagy fahéjas porcukorral tálaljuk.

Túrós csusza
previous
Túrós csusza
Túrós palacsinta
next
Túrós palacsinta
Túrós csusza
previous
Túrós csusza
Túrós palacsinta
next
Túrós palacsinta
0 0 vote
Recept értékelés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x