Daramorzsa

0 0
Daramorzsa

Oszd meg a közösségi hálózaton:

Vagy egyszerűen másolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

Adag:
1/2 liter tej
1 liter szódavíz
20 dkg zsír
50 dkg búzadara
5 dkg mazsola
6 db tojás
20 dkg cukor
40 dkg lekvár

Add hozzá a kedvencekhez

A recept könyvjelzőhöz adásához be kell jelentkezni vagy regisztrálni kell.

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Egy finom Daramorzsa a nagyi recepttárából, tényleg egyszerűen elkészíthető ebédre vagy vacsorára.

(Nézettség: össz. 17, mai 1)

Lépés

1
Kész

10 dkg zsírt, 5 dkg cukorral, 6 tojás sárgályával, csepp sóval, fél citrom levével, reszelt citromhéjjal jól elkeverünk, utána belekavarjuk a tejet, majd a darát és annyi szódavizet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk.

2
Kész

Hat tojásfehérjét, 5 dkg porcukorral kemény habbá verünk és azt is hozzákeverjük.

3
Kész

A maradék zsírt tepsiben felforrósítjuk és a masszát a tepsibe öntjük, forró sütőben sütjük, ha félig megsült lapát kanállal többször megforgatjuk. Ha szép pirosra sült, lábasba öntjük, a megmosott mazsolát, cukrot, citromhéjjal hozzákeverjük. Melegvízbe állítjuk, melegen tálaljuk, híg lekvárral tálaljuk.

Lekváros derelye
previous
Lekváros derelye
svájci linzer
next
Svájci linzer
Lekváros derelye
previous
Lekváros derelye
svájci linzer
next
Svájci linzer
0 0 vote
Recept értékelés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x