Diós linzer

0 0
Diós linzer

Oszd meg a közösségi hálózaton:

Vagy egyszerűen másolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

Adag:
15 dkg vaj
18 dkg cukor
15 dkg dió
8 dkg morzsa
15 dkg liszt
4 db tojás
1/2 dl rum
1/2 db citrom
szódabikarbóna
fahéj
szegfűszeg
20 dkg lekvár

Add hozzá a kedvencekhez

A recept könyvjelzőhöz adásához be kell jelentkezni vagy regisztrálni kell.

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

A diós, mint a többi linzerféle is  klasszikus, nagyon finom sütemény, az ünnepek idején  is fontos szerepet kap. Ha figyelsz az elkészítésére biztos nagyon finom lesz a család és a vendégsereg számára!

Fontos tudnivalók: Az alap linzer tészta készítése!

(Nézettség: össz. 15, mai 1)

Lépés

1
Kész

A vajat 15 dkg cukorral, citromlével és a fűszerekkel habosra keverjük, hozzáadunk 4 tojássárgáját egyenként, és minden tojás után pár percig keverjük. Hozzáadjuk a rumot és a tojásfehérjéből 3 dkg porcukorral felvert kemény habot, a darált dióval és morzsával együtt, óvatosan a liszttel elkeverjük.

2
Kész

Zsírozott tepsibe a tészta 3/4 részét elsimítjuk, a lekvárt rákenjük. A tészta maradék 1/3 részét 6 dkg liszttel összekeverjük és a tésztát rácsozzuk vele. Szép lassan sütjük.

3
Kész

Porcukorral tálaljuk.

svájci linzer
previous
Svájci linzer
tengerész linzer
next
Tengerész linzer
svájci linzer
previous
Svájci linzer
tengerész linzer
next
Tengerész linzer
0 0 vote
Recept értékelés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x