Diós metélt

0 0
Diós metélt

Oszd meg a közösségi hálózaton:

Vagy egyszerűen másolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

Adag:
40 dkg liszt
1 db tojás
1 gkg
8 dkg zsír

Add hozzá a kedvencekhez

A recept könyvjelzőhöz adásához be kell jelentkezni vagy regisztrálni kell.

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

A házi készítésű metélt tészta rengeteg dióval. Nincs is jobb mikor valami könnyed édességre, vagy egy laktató leves után valami tészta félére vágyunk.

(Nézettség: össz. 18, mai 1)

Lépés

1
Kész

40 dkg lisztből 1 tojással, sóval és vízzel jó kemény tésztát gyúrunk. Három cipóra formázzuk.
Kicsit megvajazzuk és 30 percig pihentetjük. Azután nem túl vékonyra kisodorjuk, gyufaszál gömbölyűre metéljük, és sós vízben kifőzzük majd leöblítjük.Egy lábasban zsírt felforrósítjuk és a leöblített, lecsurgatott tésztát belekeverjük. Meleg helyen tartjuk tálalásig.

2
Kész

A tetszőleges mennyiségű ledarált diót cukorral összekeverjük, ízlés szerint a tálalásnál meghintjük vele a tésztát.

Mákos metélt
next
Mákos metélt
Mákos metélt
next
Mákos metélt
0 0 vote
Recept értékelés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x