Krémes béles

1 0
Krémes béles

Oszd meg a közösségi hálózaton:

Vagy egyszerűen másolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

30 dkg liszt
28 dkg vaj
fél citromból citrom lé
1 db tojás
1 dkg
töltelékhez
4 db tojás
12 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csomag vaníliáscukor
1 liter tej

Add hozzá a kedvencekhez

A recept könyvjelzőhöz adásához be kell jelentkezni vagy regisztrálni kell.

Hozzávalók

  • töltelékhez

Elkészítés

Megosztás

A régi idők egyik legnagyobb sikerét jelentette a gyerekek és felnőttek körében a házi krémes. Ennek a receptnek nyomába sem érhet a bolti lapból és pudingból készített “krémes”.

(Nézettség: össz. 59, mai 1)

Lépés

1
Kész

25 dkg vajat, 8 dkg liszttel összegyúrunk, tégla alakúra formáljuk és hidegre tesszük. A megmaradt lisztbe beletesszük a 3 dkg vajat, 1 tojást, a citromlevet (vagy 1 kávéskanál ecetet) és annyi langyos, sós vízzel gyúrjuk össze, hogy középkeménységű rétestésztát kapjunk. Ezt jó hólyagosra kidolgozzuk, azután letakarjuk és 20-25 percig pihentetjük. Azután nem túl vékonyra kinyújtjuk.

2
Kész

A hidegről a liszttel összegyúrt vajat a közepére közepére tesszük. A 4 szélét ráhajtjuk és vigyázva kinyújtjuk, de nem vékonyra úgy, hogy a vaj most már a tészta minden részén egyenletesen legyen. Szimplán hajtjuk háromba, téglalap formában, 20-25 percig hideg helyen pihentetjük.
Azután ismét kinyújtjuk, duplán hajtjuk téglalapra, ismét 20-25 percig hideg helyen pihentetjük, ezt mégegyszer megismételjük szimpla hajtással és ismét pihentetjük 10-15 percig. Ezután már feldolgozhatjuk.

3
Kész

A töltelék készítése: 4 tojás sárgáját6 dkg cukorral, vanilliával, 10 dkg liszttel, 2 dl hideg tejjel jól elkeverünk és forrásban lévő 8 dl tejhez hozzáöntjük állandó keverés mellett. Ha felforrt a tűzről levesszük és a 4 tojásfehárjéből 6 dkg cukorral kemény habot verünk és a még forró krémbe belekeverjük.

4
Kész

A kész vajas tésztát kettéosztjuk és a tepsi nagyságának megfelelően kinyújtjuk, megszurkáljuk és és jó forró sütőben pirosra sütjük. A tészta másik felét ugyanígy megszurkálva kisütjük.

5
Kész

Az elkészített krémet ráöntjük a deszkán lévő lapra, elsimítjuk és a másik kisült lappal beborítjuk.
5 dkg jó vaníliás porcukorral leszitáljuk és egyenletes kockákra vágjuk.
Ha a krémünk nagyon laza lett, akkor a felső lapot külön vágjuk össze kockára és sorban rárakva a krémre, a vágás mellett átvágjuk az alsó lapot is.

Túrós bukta
previous
Túrós bukta
Búrkifli
next
Búrkifli
Túrós bukta
previous
Túrós bukta
Búrkifli
next
Búrkifli
0 0 vote
Recept értékelés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x