Lekváros bukta

0 0
Lekváros bukta

Oszd meg a közösségi hálózaton:

Vagy egyszerűen másolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

80 dkg liszt
2 db tojás sárgája
7 dl tej
8 dkg cukor
3 dkg élesztő
1 dkg
22 dkg zsír
80 dkg lekvár

Add hozzá a kedvencekhez

A recept könyvjelzőhöz adásához be kell jelentkezni vagy regisztrálni kell.

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

A tökéletes lekváros bukta receptjei a nagymama receptjeiből. Ami bukta az csak jó lehet, így van ez a lekváros buktával is.

(Nézettség: össz. 29, mai 1)

Lépés

1
Kész

15 dkg lisztből az élesztőveé és 2 dl langyos tejjel, csepp sóval kovászt készítünk.
A megmaradt lisztből tejjel, tojás sárgájával, 8 dkg cukorral, 6 dkg zsírral és a megkelt kovásszal, kevés sóval közepes kemény tésztát dagasztunk. Letakarjuk és nem túl meleg helyen kelesztjük.
A lekvárt közepes keménységűre hígítjuk.

2
Kész

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 1 1/2 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, egyenletes kockára vagdaljuk és a lekvárral megtöltjük. Becsavarjuk, a maradék zsírral darabonként bekenjük és tepsibe rakjuk.

3
Kész

Ismét kelsztjük, majd közepes meleg sütőben megsütjük.
Tálalásnál porcukorral meghintjük.

Mákos metélt
previous
Mákos metélt
Túrós bukta
next
Túrós bukta
Mákos metélt
previous
Mákos metélt
Túrós bukta
next
Túrós bukta
0 0 vote
Recept értékelés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x