Lekváros derelye

0 0
Lekváros derelye

Oszd meg a közösségi hálózaton:

Vagy egyszerűen másolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

Adag:
80 dkg liszt
2 db tojás
20 dkg zsír
15 dkg morzsa
1 dkg
töltelékhez
60 dkg lekvár
hintéshez
1 dkg fahéj
10 dkg porcukor

Add hozzá a kedvencekhez

A recept könyvjelzőhöz adásához be kell jelentkezni vagy regisztrálni kell.

Hozzávalók

  • töltelékhez

  • hintéshez

Elkészítés

Megosztás

A nagymamám rengetegszer készített nekünk lekváros derelyét, amivel egyszerűen nem lehetett betelni.
Tele volt házi lekvárral, ropogott rajta a morzsa, és a tésztája forrón csak úgy szétolvadt a szájban.

(Nézettség: össz. 16, mai 1)

Lépés

1
Kész

A lisztből, tojásból kevés sóval és vízzel középkemyény tésztát gyúrunk. Három cipóba formázzuk, lezsírozzuk és pihentetjük.

2
Kész

Kinyújtjuk fél ujjnyi vastagságúra. A lekvárt, ha túl kemény, kevés langyos vízzel meghígítjuk.
A kinyújtott tészta felére kb. 3 cm távolságra halmozunk egy kiskanálnyi lekvárt. Ha szárad, akkor a tésztát tojásfehérjével kissé megkenjük, hogy a másik fél tészta mellyel leborítjuk jól hozzá tapadjon.
A lekvárok közötti csíkokat lenyomkodjuk és derelye metélővel kockákra vágjuk.

3
Kész

Kifőzzük és zsírban pirított zsemlemorzsával elkeverjük.
Tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Lekváros palacsinta
previous
Lekváros palacsinta
Daramorzsa
next
Daramorzsa
Lekváros palacsinta
previous
Lekváros palacsinta
Daramorzsa
next
Daramorzsa
0 0 vote
Recept értékelés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x