Lekváros palacsinta

0 0
Lekváros palacsinta

Oszd meg a közösségi hálózaton:

Vagy egyszerűen másolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

40 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg cukor
1/2 liter tej
10 dkg zsír
ízlés szerint lekvár

Add hozzá a kedvencekhez

A recept könyvjelzőhöz adásához be kell jelentkezni vagy regisztrálni kell.

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

Lekváros palacsintát nagyon egyszerű elkészíteni. Ennek ellenére talán az egyik legkedveltebb palacsinta féle. Ha van otthon házi baracklekvárunk, töltsük azzal. Nagyon olcsón elkészíthető.

Az egyszerű palacsinta készítésénél ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sűrű a bekevert tészta. Cukorból ne tegyünk bele sokat, mert könnyebben ragad a sütőhöz. A sót ne felejtsük ki belőle, mert íztelen lesz a tészta. A palacsintasütőt nem kell túlságosan megzsírozni, mert lassabban és kevésbé szépen sül.

(Nézettség: össz. 30, mai 1)

Lépés

1
Kész

A két darab tojással, a liszttel, 5 dkg cukorral, a tejjel (használhatunk helyette szódavizet is), csepp sóval palacsinta tésztát keverünk.

2
Kész

Palacsinta sütőben, kis zsírral vékony palacsintákat sütünk belőle.

3
Kész

A lekvárt felhígítjuk, ezzel töltjük meg, össze hengerítjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Gyúrt fűszeres linzer
previous
Gyúrt, fűszeres linzer
Lekváros derelye
next
Lekváros derelye
Gyúrt fűszeres linzer
previous
Gyúrt, fűszeres linzer
Lekváros derelye
next
Lekváros derelye
0 0 vote
Recept értékelés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x