Mákos metélt

0 0
Mákos metélt

Oszd meg a közösségi hálózaton:

Vagy egyszerűen másolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

Adag:
40 dkg liszt
1 db tojás
1 dkg
8 dkg zsír

Add hozzá a kedvencekhez

A recept könyvjelzőhöz adásához be kell jelentkezni vagy regisztrálni kell.

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

A mákos tésztát sokan kedvelik, elkészítése pedig gyors és egyszerű. A mákos tészta elkészítése nem igényel komolyabb szakmai tudást. Minden a jó arányokon múlik. Mindemellett nem csak gyors és finom, hanem a máknak köszönhetően nagyon gazdag vitaminokban is.

(Nézettség: össz. 130, mai 1)

Lépés

1
Kész

40 dkg lisztből 1 tojással, sóval és vízzel jó kemény tésztát gyúrunk. Három cipóra formázzuk.
Kicsit megvajazzuk és 30 percig pihentetjük. Azután nem túl vékonyra kisodorjuk, gyufaszál gömbölyűre metéljük, és sós vízben kifőzzük majd leöblítjük.Egy lábasban zsírt felforrósítjuk és a leöblített, lecsurgatott tésztát belekeverjük. Meleg helyen tartjuk tálalásig.

2
Kész

A tetszőleges mennyiségű ledarált diót cukorral összekeverjük, ízlés szerint a tálalásnál meghintjük vele a tésztát.

Diós metélt
previous
Diós metélt
Lekváros bukta
next
Lekváros bukta
Diós metélt
previous
Diós metélt
Lekváros bukta
next
Lekváros bukta
0 0 vote
Recept értékelés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x