Svájci linzer

0 0
Svájci linzer

Oszd meg a közösségi hálózaton:

Vagy egyszerűen másolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

Adag:
15 dkg mandula
15 dkg vaj
20 dkg cukor
6 db tojás
15 dkg liszt
piskótamorzsa
késhegynyi szódabikarbóna
1/2 db citrom
lekvár
1/2 dl marasquino

Add hozzá a kedvencekhez

A recept könyvjelzőhöz adásához be kell jelentkezni vagy regisztrálni kell.

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

A linzer klasszikus, nagyon finom sütemény, az ünnepek idején  is fontos szerepet kap. Ha figyelsz az elkészítésére biztos nagyon finom lesz a család és a vendégsereg számára!

Fontos tudnivalók: Az alap linzer tészta készítése!

(Nézettség: össz. 27, mai 1)

Lépés

1
Kész

A vajat 15 dkg cukorral, citromlével és citromhéjjal habosra keverjük. A tojássárgákat egyenként belekeverjük, de minden tojás után pár percig keverjük. A szódabikarbónát és a likőrt beletesszük.
A tojások fehérjéből 5 dkg cukorral kemény habot verünk. A fehér, darált mandulát a liszttel és a morzsával összekeverve, a habbal együtt a masszába tesszük.

2
Kész

Zsírozott tepsibe a tészta 3/4 részét elsimítjuk, a lekvárt rákenjük. A tészta maradék 1/3 részét 6 dkg liszttel összekeverjük és a tésztát rácsozzuk vele. Szép lassan sütjük.

3
Kész

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Daramorzsa
previous
Daramorzsa
diós linzer
next
Diós linzer
Daramorzsa
previous
Daramorzsa
diós linzer
next
Diós linzer
0 0 vote
Recept értékelés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x