Túrós bukta

0 0
Túrós bukta

Oszd meg a közösségi hálózaton:

Vagy egyszerűen másolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

80 dkg liszt
2 db tojás sárgája
7 dl tej
8 dkg cukor
3 dkg élesztő
1 dkg
22 dkg zsír
töltelékhez
60 dkg túró
2 db tojás
4 db zsemle
15 dkg cukor
2 dl tejföl
1 kiskanál citromhéj

Add hozzá a kedvencekhez

A recept könyvjelzőhöz adásához be kell jelentkezni vagy regisztrálni kell.

Hozzávalók

  • töltelékhez

Elkészítés

Megosztás

A tökéletes túrósbukta receptjei a nagymama feljegyzéseiből. Egy friss, forró, ropogós túrós buktánál kevés jobb dolog létezik, ami a konyhában készülhet.

(Nézettség: össz. 118, mai 1)

Lépés

1
Kész

15 dkg lisztből az élesztővel és 2 dl langyos tejjel, csepp sóval kovászt készítünk.
A megmaradt lisztből tejjel, tojás sárgájával, 8 dkg cukorral, 6 dkg zsírral és a megkelt kovásszal, kevés sóval közepes kemény tésztát dagasztunk. Letakarjuk és nem túl meleg helyen kelesztjük.
A lekvárt közepes keménységűre hígítjuk.

2
Kész

Összekeverjük a 60 dkg átpaszírozott túrót, 2 tojássárgájat, 2 dl tejfölt, a reszelt citromhéjat, 15 dkg cukrot, a 4 db apró kockára vágott zsemlét és a 2 tojásfehérjébő felvert habot. Ez lesz a töltelék.

3
Kész

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 1 1/2 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, egyenletes kockára vagdaljuk és a töltelékkal megtöltjük. Becsavarjuk, a maradék zsírral darabonként bekenjük és tepsibe rakjuk.

4
Kész

Ismét kelsztjük, majd közepes meleg sütőben megsütjük.
Tálalásnál porcukorral meghintjük.

Lekváros bukta
previous
Lekváros bukta
Krémes béles
next
Krémes béles
Lekváros bukta
previous
Lekváros bukta
Krémes béles
next
Krémes béles
0 0 vote
Recept értékelés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x