Túrós csusza

0 0
Túrós csusza

Oszd meg a közösségi hálózaton:

Vagy egyszerűen másolhatod és megoszthatod ezt az URL-t

Hozzávalók

40 dkg liszt
2 db tojás
5 dkg zsír
5 dkg füstölt szalonna
20 dkg tehéntúró
1 1/2 dl tejföl

Add hozzá a kedvencekhez

A recept könyvjelzőhöz adásához be kell jelentkezni vagy regisztrálni kell.

Hozzávalók

Elkészítés

Megosztás

A túrós csusza az egyik legegyszerűbb magyar étel. A túrós csusza nem keverendő össze a túrós tésztával, s bár valóban nagy a hasonlóság, előbbi csuszatésztából készül. A csusza esetében a szabógallérnak is nevezett tészta mellé jöhet a tehéntúró, vagy juhtúró, az apróra vágott sült szalonna, valamint a tejföl. Egyes helyeken még kaporral is megszórják.

(Nézettség: össz. 48, mai 1)

Lépés

1
Kész

A lisztből, tojásból, kevés sóval és vízzel középkemény tésztát gyúrunk. Három cipóba formázzuk, lezsírozzuk és pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk és megszárítjuk.

2
Kész

Majd nagyobb darabokra tépkedjük és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, leöblítjük és forró zsírral elkeverjük.

3
Kész

A kockára vágott füstölt szalonnát lassú tűzön megpirítjuk.

4
Kész

Tálalásnál a forró csusza tésztára rátesszük a túrót, meglocsoljuk tejföllel és ennek tetejére hintjük ízlésesen, a kockára vágott és megpirított füstölt szalonnát.

Búrkifli
previous
Búrkifli
Császármorzsa
next
Császármorzsa
Búrkifli
previous
Búrkifli
Császármorzsa
next
Császármorzsa
0 0 vote
Recept értékelés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x